Welke techniek zit er in een koelkast

Een aantal handige en moderne features

Bij het kiezen van uw nieuwe inbouw koelkast is het verstandig om ook te kijken naar moderne opties die u veel gebruiksgemak geven en zo gemaakt zijn dat uw voedingsmiddelen makkelijker op maat in te delen zijn en langer goed blijven. Wij geven u hierbij een aantal suggesties.

No Frost

IJsvorming in uw vriesvak, net wanneer u iets wilt koken. Uw vlees zit vastgevroren en u zult uw koelkast handmatig moeten ontdooien. Of condensvorming in uw koelgedeelte waardoor etiketten nat worden en niet goed leesbaar zijn. Condens kan ook verse groente en fruit sneller aantasten, omdat micro-organismen goed gedijen in een vochtige omgeving. Inbouw koelkasten met een No Frost-systeem zijn dan een echte uitkomst. Hoe kouder lucht wordt, hoe minder vocht het kan bevatten. Overtollig vocht slaat neer als condens of ijs. Met het No Frost-systeem wordt vocht effectief uit de lucht gehaald zodat u een droge en condensvrije en ijsvrije koelkast krijgt.

Led-verlichting

Als u uw koelkast opent, wilt u meteen kunnen zien wat u heeft en waar het staat. Kies u voor een inbouw koelkast met led-verlichting, dan profiteert u van helder en duurzaam licht dat bovendien weinig energie kost.

Kies voor nog meer voedselhygiëne

Kijk in ons assortiment inbouw koelkasten naar koelkasten waarvan u alle onderdelen makkelijk kunt verwijderen en in de vaatwasser kunt reinigen. Voor extra veiligheid kies u voor legplateaus van veiligheidsglas. Deze hebben bovendien een hoog draagvermogen zodat u ook zware dingen kunt koelen. Houd de onderdelen en de binnenkant van uw koelkast zo schoon mogelijk en u profiteert langer van vers voedsel.

Veel boodschappen tegelijk? Kies voor snelkoelers en snelvriezers

Als u veel tegelijk koopt, heeft u baat bij een koelkast die in korte tijd veel kg levensmiddelen op de juiste temperatuur kan brengen. AlleenWitgoed geeft per koelkast en vriesgedeelte aan hoeveel kg er binnen 24 uur op temperatuur kan worden gebracht.

Voorkom ongelukjes met Softdoorsystemen

Veel moderne koelkasten zullen uit zichzelf sluiten. Kies u echter voor een koelkast met een softdoorsysteem, dan doet hij dit ook als uw deur niet al te ver openstaat. Zo blijft uw voedsel langer goed en hoeft uw koelkast geen overuren te maken.