Welke techniek zit er in een koelkast

Een aantal handige en moderne features

Bij het kiezen van je nieuwe inbouw koelkast is het verstandig om ook te kijken naar moderne opties die jou veel gebruiksgemak geven en zo gemaakt zijn dat je voedingsmiddelen makkelijker op maat in te delen zijn en langer goed blijven. Wij geven je hierbij een aantal suggesties.

No Frost

IJsvorming in je vriesvak, net wanneer je iets wilt koken. Je vlees zit vastgevroren en je zult je koelkast handmatig moeten ontdooien. Of condensvorming in je koelgedeelte waardoor etiketten nat worden en niet goed leesbaar zijn. Condens kan ook verse groente en fruit sneller aantasten, omdat micro-organismen goed gedijen in een vochtige omgeving. Inbouw koelkasten met een No Frost-systeem zijn dan een echte uitkomst. Hoe kouder lucht wordt, hoe minder vocht het kan bevatten. Overtollig vocht slaat neer als condens of ijs. Met het No Frost-systeem wordt vocht effectief uit de lucht gehaald zodat jij een droge en condensvrije en ijsvrije koelkast krijgt.

Led-verlichting

Als je jouw koelkast opent, wil je meteen kunnen zien wat je hebt en waar het staat. Kies je voor een inbouw koelkast met led-verlichting, dan profiteer je van helder en duurzaam licht dat bovendien weinig energie kost.

Kies voor nog meer voedselhygiëne

Kijk in ons assortiment inbouw koelkasten naar koelkasten waarvan je alle onderdelen makkelijk kunt verwijderen en in de vaatwasser kunt reinigen. Voor extra veiligheid kies je voor legplateaus van veiligheidsglas. Deze hebben bovendien een hoog draagvermogen zodat je ook zware dingen kunt koelen. Houd de onderdelen en de binnenkant van je koelkast zo schoon mogelijk en je profiteert langer van vers voedsel.

Veel boodschappen tegelijk? Kies voor snelkoelers en snelvriezers

Als je veel tegelijk koopt, heb je baat bij een koelkast die in korte tijd veel kg levensmiddelen op de juiste temperatuur kan brengen. AlleenWitgoed geeft per koelkast en vriesgedeelte aan hoeveel kg er binnen 24 uur op temperatuur kan worden gebracht.

Voorkom ongelukjes met Softdoorsystemen

Veel moderne koelkasten zullen uit zichzelf sluiten. Kies je echter voor een koelkast met een softdoorsysteem, dan doet hij dit ook als je deur niet al te ver openstaat. Zo blijft je voedsel langer goed en hoeft je koelkast geen overuren te maken.